|
Renault Club ČR / SR diskuzní fórum RCČR a RCSR
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
knoflajzs Starting member
|
Zaslal: po listopad 19, 2007 11:55 pm Předmět: PORAĎTE PŘED KOUPÍ ... |
|
|
CHTEL BYCH KOUPIT TAKE LAGUNU , ALE PO PRECTENI CO TADY PISETE KOLIK KDO DO NI VRAZIL TAK ME PRESTAVA CHUT .... PRY TAKE CASTO CCA 50000 KM ODCHAZI TURBO ??? PORADTE AT NEKOUPIM SPATNE A NA CO SI MAM DAT POZOR PRI KOUPI..
RENAULT Laguna 1,9 dci 6 rychl.
Rok výroby: 2001
najeto: 157000 km
Konstrukce karoserie: kombi
objem motoru: 1870 cm3
Palivo: nafta
výkon motoru: 88 kW / 117 PS
STK: 200904
Počet sedadel: 5
Stav a původ vozidla: Výborný stav
Výbava vozidla: Mlhovky, Zadní stěrač, Manuální převodovka, Dělená zadní sedadla, Zaslepení zámků, Venkovní teploměr, El. Zrcátka, Vyhřívaná zrcátka, Otáčkoměr, Tónovaná skla, Centrál dálkový, Nastavitelný volant, Hliníková kola, Střešní nosič, Multifunkční volant, Palubní počítač, Posilovač řízení, Pevná střecha, El. okna, Imobilizér, CD přehrávač, ABS, Klimatizace
CENA AZ PODEZRELA... CO ŘIKATE ??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ToJa Senior member

|
Zaslal: út listopad 20, 2007 12:00 am Předmět: Re: PORAĎTE PŘED KOUPÍ ... |
|
|
| knoflajzs napsal: | CHTEL BYCH KOUPIT TAKE LAGUNU , ALE PO PRECTENI CO TADY PISETE KOLIK KDO DO NI VRAZIL TAK ME PRESTAVA CHUT .... PRY TAKE CASTO CCA 50000 KM ODCHAZI TURBO ??? PORADTE AT NEKOUPIM SPATNE A NA CO SI MAM DAT POZOR PRI KOUPI..
Výbava vozidla: Mlhovky, Zadní stěrač, Manuální převodovka, Dělená zadní sedadla, Zaslepení zámků, Venkovní teploměr, El. Zrcátka, Vyhřívaná zrcátka, Otáčkoměr, Tónovaná skla, Centrál dálkový, Nastavitelný volant, Hliníková kola, Střešní nosič, Multifunkční volant, Palubní počítač, Posilovač řízení, Pevná střecha, El. okna, Imobilizér, CD přehrávač, ABS, Klimatizace
CENA AZ PODEZRELA... CO ŘIKATE ??? | Cenu tam nikde nevidim  _________________ Renault Laguna Baccara 3.0 12v Automat r.v. 1995 Prodana
Renault Laguna Initiale Paris 3.0 24v r.v. 2006 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
knoflajzs Starting member
|
Zaslal: út listopad 20, 2007 12:43 am Předmět: Re: PORAĎTE PŘED KOUPÍ ... |
|
|
| ToJa napsal: | | knoflajzs napsal: | CHTEL BYCH KOUPIT TAKE LAGUNU , ALE PO PRECTENI CO TADY PISETE KOLIK KDO DO NI VRAZIL TAK ME PRESTAVA CHUT .... PRY TAKE CASTO CCA 50000 KM ODCHAZI TURBO ??? PORADTE AT NEKOUPIM SPATNE A NA CO SI MAM DAT POZOR PRI KOUPI..
Cena : 169000 Kč
CENA AZ PODEZRELA... CO ŘIKATE ??? | Cenu tam nikde nevidim  |
Cena : 169000 Kč |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
100KUC Mistr Renault

|
Zaslal: út listopad 20, 2007 2:13 am Předmět: |
|
|
1) nekřič na nás - vynechej velké písmo
2) tvé duplicitní příspěvky v dalších tématech jsem vymazal - chovej se dle pravidel fóra
Ročníku 2001 bych se raději vyhnul, při výběru bych se zaměřil na vozy od roku výroby 2003 ... raději bych si trochu připlatil, ale zmírnil tak riziko dětských nemocí vozidel z prvních let výroby....
Každopádně držím palce při výběru nového vozu.
PS: turbo a ostatní součásti motoru většinou neodchází, pokud není zanedbána údržba. _________________ ex. Clio 1.4e RT '91; ex. Mégane Break 1.4 16V RXE '99; ex. Clio 1.4 16V '03; Renault 8 typ 1130 '64, 40k; Renault 5 GT. '88 (project F16), 136k; Renault Laguna 2.0T Dynamique '05, 170k
Když jsem ještě chodil do školy, tak mě nikdy nenapadlo, že pětka bude jednou mé oblíbené číslo  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wc Grafoman

Založen: 02. 05. 2006 Příspěvky: 3549 Bydliště: Orlová, Ostrava - Plesná
|
Zaslal: út listopad 20, 2007 7:23 am Předmět: |
|
|
Souhlas.
rv. 01 byly dost poruchové. Fakt je ten, že většinu chyb pochytali v záruce.
Každopádně : nekompromisně : opiš VINko a val s tím do renaultu. Řeknou ti o tom autě všechno. Kilometry, servis, nakoupené díly...
Připrav si 20 - 30 tis na uvedení do odpovídajícího stavu (oleje, filtry, desky, kotouče, drobné opravy) - to musíš počítat u každého auta. (jenom gumy vyjdou na 3500/ks)
Auto si nech zvednout - zespodu se žádná bouračka neutají.
Nech si vyhodit airbag volantu, zda tam je nebo to je jen špunt.
Na parkovišti vyzkoušej poloosy přoi plném rejdu (dopředu i dozadu, plný vlevo i vpravo) - nesmí klepat.
Vyzkoušej celou elektriku a klimatizaci !!!
Poslouchej motor - jestli turbo příliž píská, je to špatně.
Zaměř se na zadní silentbloky, jestli vzadu v zatáčkách nic neklepe.
A hlavně: vem si s sebou někoho, kdo nebude tak nadšený jako ty a bude mít nezávislý a střízlivý pohled. Nejlépe někoho, kdo ta auta zná!
A požaduj slevu - bez zdůvodnění !!! Žádné hledání závad a hádání se s obsluhou bazaru, tím je akorát nasereš. Je zima, auta se špatně prodávají a každá příležitost je dobrá - na jaro bude cena zase jinde. Chtěj 15 tis. dolů, že ji hned bereš a ukaž prachy. Každý má nadnesené ceny a se slevou počítá, v bazarech většinou vyplňuješ kolonku "možná sleva". Pokud auto není výkup, obsluze na ceně za kterou se prodá vůbec nezáleží, potřebují hlavně ať je auto pryč. Chtěj, ať prodávajícímu volají, že nabízíš tolik a tolik. 8 z 10 majitelů povolí - uvidíš. A na výkupech je velký vývar díky nízké výkupní ceně, tam je taky prostor pro slevu. Desítku ti každopádně spustí.
Musíš být tvrdý ale seriózní a milý.
Přeji dobrou koupi.
wecka  _________________ Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km
Naposledy upravil wc dne út listopad 20, 2007 4:37 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Babik78 Člen RCČR
|
Zaslal: út listopad 20, 2007 8:31 am Předmět: |
|
|
WC to napsal jasne a vystizne.
Ještě bych si:
- vyzkoušel ruční brzdu
- poslechni si jestli není ruplej intercooler
- nech si sundat spodní kryt motoru, ať vidíš, jestli tam někde není únik oleje
Jinak ja 2001 mám. Kupoval jsem si ji už v roce 2004. Mouchy tam jsou, ale nic hroznýho. Je pravda, že všechny bonbónky si vychutnal majitel předemnou. _________________ **************************
Laguna GrandTour II
1.9dCi 88kw 2001
k 03/09 200 000km
Babik78 alias Risa |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
andrea.n Starting member

|
Zaslal: út listopad 20, 2007 11:14 am Předmět: |
|
|
Čoveče, hlavně to VIN a do Renaultu s tim, zadarmo ti řeknou skutečný stav KM...na to už pár nadšených - včetně mě -dojelo A určo bych koukla na to, jak moc auto čoudí  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
grochy Junior member
|
Zaslal: út listopad 20, 2007 2:13 pm Předmět: |
|
|
No ja osobně koupil skoro to samé minulý rok, a vytrpěl jsem si s tím dost, než jsem vše vychytal tak mě to slálo za rok ježdění cca 100.000,- Kč.  _________________ Laguna Grandtour II 1.9DCI 88kw@112kw, privileg, xenony. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář Advanced member

|
Zaslal: út listopad 20, 2007 3:28 pm Předmět: |
|
|
| andrea.n napsal: | Čoveče, hlavně to VIN a do Renaultu s tim, zadarmo ti řeknou skutečný stav KM...na to už pár nadšených - včetně mě -dojelo A určo bych koukla na to, jak moc auto čoudí  |
Možná budu trochu OT, ale zajímalo by mě, zda je možné podle VIN zjistit v Renaultu informace O autu doveženého z D a vyrobeného v roce1994? Jde mi o R19. _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm,65kw. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
DDT Site Admin

|
Zaslal: út listopad 20, 2007 3:34 pm Předmět: |
|
|
Nic co by tě asi zaujalo - monitoring je nastavený na záruční dobu a pak potopa (většinou).
U takhle starého auta nemá smysl cokoliv zjišťovat. _________________ Renault Club ČR
Vel Satis  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Václav Sedlář Advanced member

|
Zaslal: út listopad 20, 2007 3:37 pm Předmět: |
|
|
| DDT napsal: | Nic co by tě asi zaujalo - monitoring je nastavený na záruční dobu a pak potopa (většinou).
U takhle starého auta nemá smysl cokoliv zjišťovat. |
No zajímalo by mě totiž, zda je to opravdu ročník 94,bouraný ano/ne,...
Protože kdyby to tak nebylo, tak bych se mohl obrátit na bazar, že mě podvedli a ... _________________ Renault R19 Chamade,r.v.1994,1794ccm,65kw. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wc Grafoman

Založen: 02. 05. 2006 Příspěvky: 3549 Bydliště: Orlová, Ostrava - Plesná
|
Zaslal: út listopad 20, 2007 4:42 pm Předmět: |
|
|
| Václav Sedlář napsal: | | DDT napsal: | Nic co by tě asi zaujalo - monitoring je nastavený na záruční dobu a pak potopa (většinou).
Protože kdyby to tak nebylo, tak bych se mohl obrátit na bazar, že mě podvedli a ... |
U ročníku 94 je rozdíl ceny mezi bouraným a nebouraným autem nula CZK.
Tady už se více cení stav vozu, než pár originálních nedotčených plechů.
Loni v létě jsem prodal svoji parádní Felicii r.v. 97 a ta byla šaslá a šla teda pěkně ale pěkně draho! To že auto bylo bourané jsem samozřejmě uvedl. Nový majitel se mi přsto neozval (i když měl na mne číslo) a předpokládám, že je spokojený. Bylo to spolehlivé a hezké auto.
wecka  _________________ Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
DDT Site Admin

|
Zaslal: út listopad 20, 2007 4:59 pm Předmět: |
|
|
| Václav Sedlář napsal: | | DDT napsal: | Nic co by tě asi zaujalo - monitoring je nastavený na záruční dobu a pak potopa (většinou).
Protože kdyby to tak nebylo, tak bych se mohl obrátit na bazar, že mě podvedli a ... |
To nezjistíš.
nehoda se nezaznamenává.
Standardně se zaznamenávají záruční servisní zásahy.
K nim se dá dopátrat, co přesně se dělo, kdy a kolik to auto mělo v tu dobu kilometrů. _________________ Renault Club ČR
Vel Satis  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lopik Experienced member
|
Zaslal: út listopad 20, 2007 5:02 pm Předmět: |
|
|
Lagunu z roku 2001 a 2002 bych vzal jen dovoz z německa tam ty muchy vychytali už v záruce _________________ Nyní Renault Laguna Grandtour II,2002,1,6-16V-79KW a Renault Twingo II,2009,1,2-44 KW
Předtím 2 krát R18,2 krát R21,Safrane Ph2. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tributte Starting member

|
Zaslal: út listopad 20, 2007 6:58 pm Předmět: |
|
|
koupil jsem Lagunu dovezenou z Německa, je to rok 2001, kromě prasklého intercoleru jsem měnil je provozní věci (desky, rozvody, oleje). Myslím si že je to náhoda, ale za 160 000 tis. Kč bych si tak připravil ještě alespoň 50 tis. na ND. _________________ Renault Laguna II Grandtour, 1,9 DCi 88 kW a zatím bez problémů - už 2 roky. Joo už to není pravda, nové turbo, pletenec a velký servis bude brzo na prodej mám v merku novou  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zazík Junior member
|
Zaslal: st listopad 21, 2007 9:46 pm Předmět: |
|
|
2001 se prodávají tak od 160 000 do 200-210 000 kč podle stavu,kdo se chce auta rychle zbavit(at má jakýkoliv důvod),tak většinou prodává za co nejmíň,ať je rychle z baráku,ten kdo prodává auto v pěkném stavu,tak si ho také cení,k dovozu si připočti taky pár tisíc na přihlášení,když se podívám na stav km u ojetin,tak jsou tak většinou od 110-160 000 max,ty co maj větší počet kam asi mizí ? _________________ Renault Laguna II.,18-16V 89 kW(123 koníků) Expression,už ne |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mbiron Starting member

|
Zaslal: po prosinec 17, 2007 3:58 pm Předmět: |
|
|
| Ahojte ja uvazuju o koupi Laguny druhe generace taky.Dotazy o poruchovosti me ted nevzrusujou,zajima me spis kde kupovat,jestli bazar,soukromy subjekt a nebo dotahnuti z venku |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tributte Starting member

|
Zaslal: po prosinec 17, 2007 9:25 pm Předmět: |
|
|
No já osobně bych raději kupoval přímo od majitele. Ale u něj doma ne někde na benzince.  _________________ Renault Laguna II Grandtour, 1,9 DCi 88 kW a zatím bez problémů - už 2 roky. Joo už to není pravda, nové turbo, pletenec a velký servis bude brzo na prodej mám v merku novou  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Laco19 Grafoman
|
Zaslal: po prosinec 17, 2007 9:58 pm Předmět: |
|
|
| mbiron napsal: | | Ahojte ja uvazuju o koupi Laguny druhe generace taky.Dotazy o poruchovosti me ted nevzrusujou,zajima me spis kde kupovat,jestli bazar,soukromy subjekt a nebo dotahnuti z venku |
Ojazdene auto by som urcite doviezol zvonku.
Ja mam svoju Lagunu z Berlina, predvajuci ma vopred upozornoval na malu jamku na LP dverach - prehanal, skoro nebola vidiet.
Predna kopota nebola otlcena od kamienkov, auto neotlcene od dveri vedlaparkujucich sluzobnych aut, na narazniku ani skrabanec (v nemecku sa vobec necuva?) - vsetko je uz po 1,5 roku minulost...
Vraj si tam nikto nedovoli stocit tachometer (ak nejde o auto urcene na export) - ak bol zmeneny stav, napr. pri vymene tachometra uvadzaju stav km pri vymene. V nasich krajoch by som stavu tachometra neveril. _________________ Laguna Grandtour 2.2dci INITIALE, 2002, stresne okno, Carminat, 17" |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mbiron Starting member

|
Zaslal: čt prosinec 20, 2007 6:08 pm Předmět: |
|
|
| A co bazary v ceske republice? co treba AutoPartner PLUS s. r. o. z Liberce,koukal jsem na jejich strankach a auta vypadaji velice slusne,dokonce jsem cetl nekde i ohlasy a tento bazar se jevi jako solidni.Jinak se chci zeptat jestli je lepsi si poridit benzin nebo naftu,v uvaze je motor 1,8 a nebo 1,9dCi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zazík Junior member
|
Zaslal: čt prosinec 20, 2007 7:11 pm Předmět: |
|
|
Já jsem tu svojí Lagšu koupil v autobazaru,do té doby jsem vždy kupoval od příměho majitele,zatím vždy spokojenost,až na poslední 307,tam byli výrazně stáhnuty km.Zatím jsem měl samé benzíny(spokojenost,žádné opravy),Před Lagunkou jsem měl 307 HDi ,poprve diesel a to byla katastrofa,často v servise,z moderních nafťáků jsem vyléčen(dvouhmotnostní řemenice,setrváky,turba,egr,fap-filter,intercoler,dost náchylné na kvalitu nafty atd.),rozdíl ceny benzín-nafta v průměru žádný,po stejných trasách po městě HDi žralo kolem 8 l,Laguna 18 benzín mi papá v létě do 8,4 l a teď v zimě mi spotřeba nepřelezla 9,3 l/100 km,100% provoz po městě cca 600 km měsíčné,cesta Plzeň - Opava průměr 7,2 l (2+2 děti+celí prase v kufru- naporcované )rychlost po dálnici +-130-140 km,takže ti mohu 18-16V vřele doporučit,zatím těžká spokojenost,zatím nejlepší auto jaký jsem měl,auto je v super stavu,povedelo se Pročti si tady příspěvky a uvidíš jaký jsou problémy u nafťáků a benzínů,záleží na tobě co tě bude vyhovovat _________________ Renault Laguna II.,18-16V 89 kW(123 koníků) Expression,už ne |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mbiron Starting member

|
Zaslal: čt prosinec 20, 2007 10:02 pm Předmět: |
|
|
| zazík napsal: | Já jsem tu svojí Lagšu koupil v autobazaru,do té doby jsem vždy kupoval od příměho majitele,zatím vždy spokojenost,až na poslední 307,tam byli výrazně stáhnuty km.Zatím jsem měl samé benzíny(spokojenost,žádné opravy),Před Lagunkou jsem měl 307 HDi ,poprve diesel a to byla katastrofa,často v servise,z moderních nafťáků jsem vyléčen(dvouhmotnostní řemenice,setrváky,turba,egr,fap-filter,intercoler,dost náchylné na kvalitu nafty atd.),rozdíl ceny benzín-nafta v průměru žádný,po stejných trasách po městě HDi žralo kolem 8 l,Laguna 18 benzín mi papá v létě do 8,4 l a teď v zimě mi spotřeba nepřelezla 9,3 l/100 km,100% provoz po městě cca 600 km měsíčné,cesta Plzeň - Opava průměr 7,2 l (2+2 děti+celí prase v kufru- naporcované )rychlost po dálnici +-130-140 km,takže ti mohu 18-16V vřele doporučit,zatím těžká spokojenost,zatím nejlepší auto jaký jsem měl,auto je v super stavu,povedelo se Pročti si tady příspěvky a uvidíš jaký jsou problémy u nafťáků a benzínů,záleží na tobě co tě bude vyhovovat |
Je fakt ze do ted jsem mel pouze a jen benzin a naftu jsem nechtel.Po prehodnoceni a porade s nekolika lidmi mi byl naftak doporucen uz jen kvuli spotrebe ktera je nizsi nez u benzinu,naklady na provoz jsou v soucastne dobe na stejne urovni ale zase beru fakt ze naftu mohu sehnat levneji a v naprosto stejne kvalite jaka je na znackovych pumpach.Je ale pravda jak tu pises ze moderni diesel ma radu vymozenosti ktere radi odchazeji.Mame v praci treba fabii 1,4 SDI a noo probem,pak stokonovou 1,4 a ta uz byla dvakrat v oprave.Je to proste kus od kusu,nektere auto se povede jine je pro zlost.Ja to chci brat jako celek a zvazit jestli se ta Laguna druhe generace vubec vyplati kupovat.Pro hraje krasne a bezpecne auto a proti povest poruchoveho auta. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stefan krizan Starting member
|
Zaslal: po prosinec 31, 2007 11:30 pm Předmět: lagunu |
|
|
mam ju asi uz nekupim lagunu aj ked som do nej moc nedal.Dobre ale na prevadzku nakladne auto.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rxe Experienced member
|
Zaslal: út leden 01, 2008 10:37 am Předmět: kupa |
|
|
no MBIRON zazaik ma pravdu, tie 1,8 16v su vydarene a odskusane zo starsich modelov lagun len skoda ze sa vyrabali len do roku 2002-2003 max je to super motor! kamos tiez kupil a je strasne spokojny na to ake je to velke auto ma priemernu spotrebu 7,5 ltr na 100km , no keby ich teraz este vyrabali tak urcite si zoberem tu 1,8 16v ale je to na kazdom ako sa rozhodne. _________________ Renault Clio II 1,2 16v/Trafic II 2,0 dci/ LAGUNA II V6 INITIALE |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
humca Starting member

|
Zaslal: út leden 01, 2008 11:49 am Předmět: |
|
|
Ja mam Lagunu 1,9 dci 88kw r.v 2003 a naprosta spokojenost.Auto jsem si nechal dovezt ze Svycarska.Zatim jsem do ni dal jen spotrebni veci jako rozvody,olej a takove co se dela po koupi auta.Spotreba na dalku pri plnem autea zapnute klime 6,1l.Kdyz jezdim jen po meste tak 7,5l.Je to muj treti Renault a v pohode.Znam dost lidi kteri maj treba Audi,Skoda a maj problemy dost velke.Auto se ti odvdeci jak se k nemu chovas.Jedine co je trochu chyba,ze jsem mel koupit kombi.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|