xenonova výbojka
Moderátor: Moderators General
xenonova výbojka
zdravim lidi
Mam maly dotaz jen abych zbytecne nevyhazoval penize.Dneska mi nejspis na lagune r.v.2001 1.9 Dci odesel jeden ze xenonu.Kdyz rozsvitim tak ve vybojce jen skace jiskra ale nenaskoci tak by me zajimalo jestli je pryc jen vybojka nebo je to neco jineho.A pripadne po jake vybojce se mam ptat.Kolega mi rikal ze by tam mely byt vybojky s oznacenim D2R ale radeji bych to vedel od nekoho kdo ji uz menil.
Dalsi vec by byla jak ji dostanu ven.Dival jsem se do svetla a je to tam nejake slozite tak jesli bude nekdo tak laskav a poradi abych neudelal jeste vic skody.
Predem dekuji za rady a odpovedi
Mam maly dotaz jen abych zbytecne nevyhazoval penize.Dneska mi nejspis na lagune r.v.2001 1.9 Dci odesel jeden ze xenonu.Kdyz rozsvitim tak ve vybojce jen skace jiskra ale nenaskoci tak by me zajimalo jestli je pryc jen vybojka nebo je to neco jineho.A pripadne po jake vybojce se mam ptat.Kolega mi rikal ze by tam mely byt vybojky s oznacenim D2R ale radeji bych to vedel od nekoho kdo ji uz menil.
Dalsi vec by byla jak ji dostanu ven.Dival jsem se do svetla a je to tam nejake slozite tak jesli bude nekdo tak laskav a poradi abych neudelal jeste vic skody.
Re: xenonova výbojka
Vybojka je D2R. Vybrat ju nie je zlozite len tam nie je vela miesta. Daj zozadu dolu krytku (pootoc a vytiahni), potom daj dolu z patice konektor (velky kovovy, pootoc a vytiahni), potom uvolni drotene pero a mozes vybrat vybojku. Takmer iste to bude vadna vybojka ale pre istotu mozes medzi sebou vybojky vymenit, ak nebude svietit ani na druhej strane mozes kupit novu.Marena_22 píše:zdravim lidi
Laco, můžu si vyměnit výbojku doma sám? Myslel jsem že to musí dělat servis, že je ve světle nějaký plyn..? A mám to napsaný i v návodu k použití, že s tím musím jet do Renaultu-samozřejmě ne že bych příručce všechno věřil, ale nerad bych přílišnou horlivostí něco zničil..Laco19 píše:Vybojka je D2R. Vybrat ju nie je zlozite len tam nie je vela miesta. Daj zozadu dolu krytku (pootoc a vytiahni), potom daj dolu z patice konektor (velky kovovy, pootoc a vytiahni), potom uvolni drotene pero a mozes vybrat vybojku. Takmer iste to bude vadna vybojka ale pre istotu mozes medzi sebou vybojky vymenit, ak nebude svietit ani na druhej strane mozes kupit novu.Marena_22 píše:zdravim lidi
Renault Laguna III 2.0 dCi
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Mozes aj doma, ked si priemerne sikovny zvladnes to. Plyn je az vo vybojke.Hrnecek píše: Laco, můžu si vyměnit výbojku doma sám? Myslel jsem že to musí dělat servis, že je ve světle nějaký plyn..? A mám to napsaný i v návodu k použití, že s tím musím jet do Renaultu-samozřejmě ne že bych příručce všechno věřil, ale nerad bych přílišnou horlivostí něco zničil..
Podla manualu mozes mimo siete Renaultu len tankovat a liat vodu do ostrekovaca
doma si to v pohode vymeníš len sa potom nezlakni bude ti tá nová výbojka svietiť trochu na žlto. Xenónová výbojka sa musí nejaký čas vypáliť aby svietila tak ako má. Keď sa ti vypálila pravá tak sa dá z nádržky ostrekovača demontovať pootočením tá nalievacia tyčka, získaš tak trochu viac miesta na ruku. Teda aspoň na 2,2 neviem či je to tak isto aj na 1,9
Nevsimol som si ziadnu zltu farbu svetla novej vybojky ale mozno som to od radosti ze konecne svietim ani nevnimalseko píše:doma si to v pohode vymeníš len sa potom nezlakni bude ti tá nová výbojka svietiť trochu na žlto. Xenónová výbojka sa musí nejaký čas vypáliť aby svietila tak ako má. Keď sa ti vypálila pravá tak sa dá z nádržky ostrekovača demontovať pootočením tá nalievacia tyčka, získaš tak trochu viac miesta na ruku. Teda aspoň na 2,2 neviem či je to tak isto aj na 1,9
Taktiez sa pise o tom ze treba menit obidve vybojky naraz lebo budu mat inu farbu svetla ale teraz mam dve z inej serie (jedna nova a druha snad este od vyroby 6 rocna) a rozdiel nevidim no su rovnakej znacky a obidve 4300K.
jaký je to světlo? Do modra, nebo spíš žluté? Mě totiž pomalu začíná pravé světlo jakoby žloutnout oproti levému. Levé je krásně do m odra. A od začátku to nedělá, to až poslední dobou...tak mám strach, že brzy odejde... A právě nevím, jakou výbojku koupit, jestli 4300, nebo více K. A jestli koupit obě, nebo jen jednu. Dá se nějak zjistit na výbojce, která je už namontovaná kolik Kelvinů má, abych dokoupil stejnou??
Díky moc za rady
Díky moc za rady
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Pozri ake mas vybojky, asi na nich nebude pisat farba svetla ale podla oznacenia si to uz na googli zistis.Hrnecek píše:jaký je to světlo? Do modra, nebo spíš žluté? Mě totiž pomalu začíná pravé světlo jakoby žloutnout oproti levému. Levé je krásně do m odra. A od začátku to nedělá, to až poslední dobou...tak mám strach, že brzy odejde... A právě nevím, jakou výbojku koupit, jestli 4300, nebo více K. A jestli koupit obě, nebo jen jednu. Dá se nějak zjistit na výbojce, která je už namontovaná kolik Kelvinů má, abych dokoupil stejnou??
Díky moc za rady
Nekupoval by som 2 vybojky, ako som pisal rozdiel vo farbe nepozorujem ale orientuj sa podla stavu penazenky
Takže myslíš, takové ty za pětset na Aukru apod. nebrat...lepší připlatit a koupit origo? Kolik stojí v Renaultu, máš tušení?
Mimochodem, máte ke xenonům namontované denní LED svícení? Já stále přemýšlím, zda to koupit, nebo ne
Mimochodem, máte ke xenonům namontované denní LED svícení? Já stále přemýšlím, zda to koupit, nebo ne
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Co říkáš na tohle?
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/9 ... a-d2r.html
Mimochodem, jaká žárovka je v dálkovém světle? Xenon je jen potkávací, že jo....
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/9 ... a-d2r.html
Mimochodem, jaká žárovka je v dálkovém světle? Xenon je jen potkávací, že jo....
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Mitsubishi L200 Magnum
Hyundai Santa Fe 2.4 16V
Noname radsej nie. Ja som mal v aute pri kupe Osram Xenarc.Hrnecek píše:Takže myslíš, takové ty za pětset na Aukru apod. nebrat...lepší připlatit a koupit origo? Kolik stojí v Renaultu, máš tušení?
Ja som LED vzdal, lacnejsie ma vyjdu vybojky.
V Renaulte som pozeral pred 2 rokmi a boli poriadne drahe (nieco do 5000SK ale mozno sa cena zmenila.
- Giggo
- Experienced member
- Kontaktovat uživatele:
Jo je to tak, jen to hrdlo vyndat je za trest. Moje drží, že sem skoro urval i nádržku, takže sem to nakonec dělal i s nasazeným hrdlem.seko píše:doma si to v pohode vymeníš len sa potom nezlakni bude ti tá nová výbojka svietiť trochu na žlto. Xenónová výbojka sa musí nejaký čas vypáliť aby svietila tak ako má. Keď sa ti vypálila pravá tak sa dá z nádržky ostrekovača demontovať pootočením tá nalievacia tyčka, získaš tak trochu viac miesta na ruku. Teda aspoň na 2,2 neviem či je to tak isto aj na 1,9
UKRADENÁ
Renault Laguna II; 1.9dCi 88kW@106kW; 2001
- VanJ
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
Ked uz si vzdal tie LED, je aspon mozne na nasich Lagunach nastavit rezim dennenho svietenia po nastartovani? Teda aby sa to zaplo samo, a svietili len svetla, ale neprestavovalo podsvietenie ovladacov a displayov.Laco19 píše:Noname radsej nie. Ja som mal v aute pri kupe Osram Xenarc.Hrnecek píše:Takže myslíš, takové ty za pětset na Aukru apod. nebrat...lepší připlatit a koupit origo? Kolik stojí v Renaultu, máš tušení?
V Renaulte som pozeral pred 2 rokmi a boli poriadne drahe (nieco do 5000SK ale mozno sa cena zmenila.
Laguna Grandtour 2.2dCi Initiale 5st Automat, 2004 , Cabasse Auditorium, Carminat Informe, stresne okno a 17" elektrony
Moja Laguna nema ani kabelaz pre osadenie rele pre denne svietenie a podla fora to nema snad ziadna Laguna do urciteho roku vyroby (zeby az po facelifte?). Aj keby som tu kabelaz mal, funguje to ako standardne zapnutie svetiel, pohasnu displeje, navi v nocnom rezime, atd.VanJ píše:Ked uz si vzdal tie LED, je aspon mozne na nasich Lagunach nastavit rezim dennenho svietenia po nastartovani? Teda aby sa to zaplo samo, a svietili len svetla, ale neprestavovalo podsvietenie ovladacov a displayov.Laco19 píše:Noname radsej nie. Ja som mal v aute pri kupe Osram Xenarc.Hrnecek píše:Takže myslíš, takové ty za pětset na Aukru apod. nebrat...lepší připlatit a koupit origo? Kolik stojí v Renaultu, máš tušení?
Ja som to chcel riesit modifikovanym originalnym zapojenim, nepouzil by som originalne rele ale bezne automobilove (mam ich uz pripravene v sufliku), nedaval by som ich do skrinky spolujazdca ale do skatulky (pripravena v sufliku) niekde blizko k UCH, pre vypnutie osvetlenia pristrojovej dosky cez den ktore sluzi aj ako info pre displeje by som pouzil dalsie rele (v sufliku
- VanJ
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
No ja som skor uvazoval, ci nie je nejaka oficialna cesta napr. nastavit to v riadiacej jednotke..Laco19 píše: Moja Laguna nema ani kabelaz pre osadenie rele pre denne svietenie a podla fora to nema snad ziadna Laguna do urciteho roku vyroby (zeby az po facelifte?). Aj keby som tu kabelaz mal, funguje to ako standardne zapnutie svetiel, pohasnu displeje, navi v nocnom rezime, atd.
Ja som to chcel riesit modifikovanym originalnym zapojenim, nepouzil by som originalne rele ale bezne automobilove (mam ich uz pripravene v sufliku), nedaval by som ich do skrinky spolujazdca ale do skatulky (pripravena v sufliku) niekde blizko k UCH, pre vypnutie osvetlenia pristrojovej dosky cez den ktore sluzi aj ako info pre displeje by som pouzil dalsie rele (v sufliku). No neviem to navrhnut od stola - skoncil som pri schemach, tam sa to vetvi na milion modifikacii a bez toho aby som pozeral naraz na kable aj do PC som to nevedel urobit.
Laguna Grandtour 2.2dCi Initiale 5st Automat, 2004 , Cabasse Auditorium, Carminat Informe, stresne okno a 17" elektrony
Denne svietenie v konfiguracii musi byt nastavene ale musi byt v aute aj potrebny hardver. Ak je to tak, bude svietit vsetko rovnako ako po zapnuti spinacom.VanJ píše:No ja som skor uvazoval, ci nie je nejaka oficialna cesta napr. nastavit to v riadiacej jednotke..Laco19 píše: Moja Laguna nema ani kabelaz pre osadenie rele pre denne svietenie a podla fora to nema snad ziadna Laguna do urciteho roku vyroby (zeby az po facelifte?). Aj keby som tu kabelaz mal, funguje to ako standardne zapnutie svetiel, pohasnu displeje, navi v nocnom rezime, atd.
Ja som to chcel riesit modifikovanym originalnym zapojenim, nepouzil by som originalne rele ale bezne automobilove (mam ich uz pripravene v sufliku), nedaval by som ich do skrinky spolujazdca ale do skatulky (pripravena v sufliku) niekde blizko k UCH, pre vypnutie osvetlenia pristrojovej dosky cez den ktore sluzi aj ako info pre displeje by som pouzil dalsie rele (v sufliku). No neviem to navrhnut od stola - skoncil som pri schemach, tam sa to vetvi na milion modifikacii a bez toho aby som pozeral naraz na kable aj do PC som to nevedel urobit.
- VanJ
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
No ved aky hardware tam este chyba?Laco19 píše:Denne svietenie v konfiguracii musi byt nastavene ale musi byt v aute aj potrebny hardver. Ak je to tak, bude svietit vsetko rovnako ako po zapnuti spinacom.
Jedine ze by to ovladanie nebolo uplne cez CAN, ale tak nejak hybridne.
Tak by si to mozno riesil ty ale Renault to vyriesil inac, denne svietenie je specialny hardver (2 x rele) pripojeny paralelne ku svetlam a riadeny osobitnymi vystupmi procesora. Mozno mali vazny dovod riesit to takto ale vysledkom je komplikovana zlatanina (mame tam takych veci viacVanJ píše:No ved aky hardware tam este chyba?Laco19 píše:Denne svietenie v konfiguracii musi byt nastavene ale musi byt v aute aj potrebny hardver. Ak je to tak, bude svietit vsetko rovnako ako po zapnuti spinacom.Ako vystudovany softwarista nechapem co tam chyba. Ak je tam modul na zapnutie svetiel (a to tam byt musi ked sa daju zapnut
), tak by malo stacit pridat do SW rutinu, ktora zapne svetla, ked sa nastartuje, a ponecha podsvietenie na takej urovni ako ked su vypnute.
Jedine ze by to ovladanie nebolo uplne cez CAN, ale tak nejak hybridne.
Inac, pisem o faze I., neviem ako je to riesene po facelifte. Vela veci je rovnakych ale niekde su rozdiely.
Mam L2 po facelifte s xenonami bez svetelneho senzoru.
Nechal som si zapnut denne svietenie. Ide to len nastavenim cez PC v polozke Running Light.
Po nastartovani motora sa svetla okamzite zapnu, ale svietia aj svetla vzadu a aj podsvietenie pristrojovky.
Verzie po facelifte maju vsetky funkciu - denne svietenie.
Je to dosledok unifikacie vyroby kde sa pouziva co najviac rovnakych komponentov pre vsetky vyrabane modely. Zlacnuje to a urychluje vyrobu.
Prilkad ak do faceliftu mali denne svietenie standardne pripravene len urcite vyssie vybavy, a ich podiel na celkovej vyrobe L2 bol 30% mal si kazde 3 auto ako keby na objednavku (ina kabelaz, komonenty, software)
Po facelifte to maju vsetky takze cena komponentov sa znizi lebo kupujes viacej a vyrabas akokeby stale rovnaky typ tak zvysis rychlost vyroby. To vo finale znamena vyssi zisk pre automobilku lebo vyrobi viac za rovnaku casovu jednotku a mensie riziko ze niekto pri montazi neda spravnu kabelaz alebo jednotku, takze min. internej reklamacie.
Je to vsetko len a len o peniazoch.
Nechal som si zapnut denne svietenie. Ide to len nastavenim cez PC v polozke Running Light.
Po nastartovani motora sa svetla okamzite zapnu, ale svietia aj svetla vzadu a aj podsvietenie pristrojovky.
Je to dosledok unifikacie vyroby kde sa pouziva co najviac rovnakych komponentov pre vsetky vyrabane modely. Zlacnuje to a urychluje vyrobu.
Prilkad ak do faceliftu mali denne svietenie standardne pripravene len urcite vyssie vybavy, a ich podiel na celkovej vyrobe L2 bol 30% mal si kazde 3 auto ako keby na objednavku (ina kabelaz, komonenty, software)
Po facelifte to maju vsetky takze cena komponentov sa znizi lebo kupujes viacej a vyrabas akokeby stale rovnaky typ tak zvysis rychlost vyroby. To vo finale znamena vyssi zisk pre automobilku lebo vyrobi viac za rovnaku casovu jednotku a mensie riziko ze niekto pri montazi neda spravnu kabelaz alebo jednotku, takze min. internej reklamacie.
Laguna II Kombi 2,2 DCi (150hps) Facelift 2005
Dali vam denne svietenie ale uz ani v initiale nemate spinac na kapotePeter$ píše:Mam L2 po facelifte s xenonami bez svetelneho senzoru.
Myslim ze to nie je dosledok unifikacie ale chyba nejakeho magora, co navrhol spinanie tych istych ziaroviek dalsim parom rele. Potom sa uz muselo setrit tym, ze sa nenainstalovala cast kabelaze a neosadili rele pre trhy kde sa s dennym svietenim nepocitalo (nie je to zavisle od vybavy vozidla).
Re: re
nebude D2S jsou do světel které mají čočkujozinko píše:Mam otazku, aky je rozdiel medzi D2R a D2S , v koncovkach??? Nebude mi ta D2S pasovat? dakujen
Peugeot 508 GT SW 2,2HDI 2014 FULL
204PS@450Nm >>>odbrzděných 230PS@524Nm
EX:Škoda 105 ,120,125,Felicia , Peugeot 205, Laguna I 1.8 8v RT , Laguna II 2,0T Initiale 120kw 270nm >>> 143kw 340nm , VW Caddy 2.0TDI 2019
204PS@450Nm >>>odbrzděných 230PS@524Nm
EX:Škoda 105 ,120,125,Felicia , Peugeot 205, Laguna I 1.8 8v RT , Laguna II 2,0T Initiale 120kw 270nm >>> 143kw 340nm , VW Caddy 2.0TDI 2019
Myslim ze mas pravdu. D2S nema na banke zafarbene "clonitko" a podla toho co viem, rozmermi a konektorom by mala byt rovnaka ako D2R. No neskusal som ich zamenit a ani skusat nebudem.Davidak79 píše:nebude D2S jsou do světel které mají čočkujozinko píše:Mam otazku, aky je rozdiel medzi D2R a D2S , v koncovkach??? Nebude mi ta D2S pasovat? dakujen
D2S ma v konektoru naopak takovy klicovy vyrez:Laco19 píše:... a podla toho co viem, (D2S) rozmermi a konektorom by mala byt rovnaka ako D2R...

MEGΛNE GrandTour 2005 - 1.6 automat
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)
(dokud nepujde zakazat zobrazovani temat od uzivatele "RSS Express", tak tu budu jen hooodne zridka. Pokud vubec)
-
Šamša
- Moderátor
Překopírováno z jiného topicu
Pavel Vávra napsal:
Prosím Vás,potřebuji poradit,jak vyměnit xenonovou žárovku (strana řidiče) jedná se o Renault Laguna II. rok 2003.
Díky Pavel (movamo@seznam.cz)
Pavel Vávra napsal:
Prosím Vás,potřebuji poradit,jak vyměnit xenonovou žárovku (strana řidiče) jedná se o Renault Laguna II. rok 2003.
Díky Pavel (movamo@seznam.cz)
Laguna II. 2007 2.0dCi Carminat 2 127kW, podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 201000km
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 220000km
BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 357000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)