Vrzání přístrojové desky
Moderátor: Moderators General
Vrzání přístrojové desky
Čaute,nemůžete mi poradit ? Nedávno jsem koupil Lagi II 2001, 1.8 16V, jsem s tím autíčkem prozatím max. spokojen, ale štve mě vrzání přístrojové desky. Nejvíce se to projevuje při přejezdech nerovností ve vyšších rychlostech a při zapnutí klimy. To slyším, jak celá praská a jako by se chtěla celá vyšponovat. Dělá vám to taky ? Dá se to nějak vyřešit ? Díky
Renault 25 2.0, Renault 25 r.v. 91 baccara 2.9 V6,R25 V6 Turbo phII,Renault laguna r.v. 94 2.2 D, Renault Laguna II, r.v. 2001, 1.8 16V LPG, výbava Expression
Re: Vrzání přístrojové desky
Tak to mi presne delat taky, ale rekl bych, ze to neni nic neobvykleho... je to francouz neco nekde musi vrzat, skripat atd....Rosta píše:Čaute,nemůžete mi poradit ? Nedávno jsem koupil Lagi II 2001, 1.8 16V, jsem s tím autíčkem prozatím max. spokojen, ale štve mě vrzání přístrojové desky. Nejvíce se to projevuje při přejezdech nerovností ve vyšších rychlostech a při zapnutí klimy. To slyším, jak celá praská a jako by se chtěla celá vyšponovat. Dělá vám to taky ? Dá se to nějak vyřešit ? Díky
- petusko2222
- Junior member
palubka
No mne tiez trocha vrzga palubovka, ale mne to robi pri rozjazde na jednotku. Ked sa rozbieham bez plynu, tak s nou trochu trasie kym pustim uplne spojku. Ale ked trocha pridam plyn ( na nejakych 1200 - 1400 otaciek ), tak to nerobi. Akoby motor silnejsie prenasal vibracie na palubku. Pri zapnuti klimy mi na chvilu tiez puka palubovka, ale to je normalne. Kedze auto stoji na parkovisku, a ma rozohriaty interier na 45 stupnov celzia ( teplom sa materialy roztahuju, chladom sa stahuju ), a zapne sa klima ktora chladi na 16 stupnov - tak je to pre tie materialy prudke ochladzovanie. A to sa prejavuje tym praskanim.
tak se mi ulevilo
, vržu stejně jako ostatní, měl jsem obavu že je někde chyba ale jak vidno chyba je all laguna II, při rozjezdu si zavržou plasty, na nerovnostech občas také něco vrzne (pravý zadní silentblok vždy
), po zapnutí klimy/topení to taky chvilkama lupe zpod palubky (než se ustálí teplota), stará lagi 1 nevrzala vůbec a když šla ve 130tis. do světa nevrzaly ani ty silentbloky, jen holka už rezla 
Š110LS -> Š120L -> Laguna I 1,8 RT 66 kW -> Laguna II 1,8 Dynamigue (2001) -> Laguna III 2.0 dCi 127 kW Initiale Paris Grandtour (2013)
Vrzání palubky
Zdravím.Já měl ten samý problém a řešil jsem to následovně.Vyndejte display radia i s kapličkou(tahem na horu) do mezer vstříkněte těsnící pěnu,položte na ni folii a dejte zpět komplet kapličku.Pak jsem vytáhnul větrací mřížku na přední okno a to samé,ale pozor do mezer dejte jen tolik ,aby vám to nelezlo všude.Vrže to nejvíc v místě přidělání palubky pod oknem.Po tomto opatření se palubka nehne ani na dlažbě,žádné vrzání.Vypadáto drasticky,ale je to na 100%.Ale opatrně s tím množstvím.Až to zaschne tak tu folii odstraníte.
palubka
Na tu palubku jsem použil normální montážní pěnu.Vyzkoušel jsem různé molitany a pod.,ale to se časem vymačká a je to to samé.Pěna se po aplikaci na vzduchu vtěsná do všech mezer a vytěsní to roztažením.Ta pěna se používá třeba při montáži plast.oken a ty drží jak přišroubovaný.Rosta píše:Tak to je super že se někdo do toho vrhnul. Fakt moc dik. A jenom prosim tě ? Co myslíš tou paličkou ?A jakou jsi to použil pěnu ?
Re: palubka
lovo píše:Na tu palubku jsem použil normální montážní pěnu.Vyzkoušel jsem různé molitany a pod.,ale to se časem vymačká a je to to samé.Pěna se po aplikaci na vzduchu vtěsná do všech mezer a vytěsní to roztažením.Ta pěna se používá třeba při montáži plast.oken a ty drží jak přišroubovaný.Rosta píše:Tak to je super že se někdo do toho vrhnul. Fakt moc dik. A jenom prosim tě ? Co myslíš tou paličkou ?A jakou jsi to použil pěnu ?
dobrej příklad, ale ty okna se fakt ještě šroubují
Peugeot 508 GT SW 2,2HDI 2014 FULL
204PS@450Nm >>>odbrzděných 230PS@524Nm
EX:Škoda 105 ,120,125,Felicia , Peugeot 205, Laguna I 1.8 8v RT , Laguna II 2,0T Initiale 120kw 270nm >>> 143kw 340nm , VW Caddy 2.0TDI 2019
204PS@450Nm >>>odbrzděných 230PS@524Nm
EX:Škoda 105 ,120,125,Felicia , Peugeot 205, Laguna I 1.8 8v RT , Laguna II 2,0T Initiale 120kw 270nm >>> 143kw 340nm , VW Caddy 2.0TDI 2019
Kdo je líný rozebírat, nebo kdo se neodváží do toho jít - pokud aspoň zhruba víte kde je zdroj vrzání, stačí přiměřeně prostříknout silikonovým sprejem... Něco málo tam nateče a většinou to zmlkne... Dělal jsem to už u X svých aut a pokaždé to pomohlo. Recidiva vrzání nulová i po letech. Až jsem se divil.

-
petrskr
- Junior member
- Kontaktovat uživatele:
Byl jsem liný a koupil si silikonový sprej. A stal se zázrak!!Makak007 píše:Kdo je líný rozebírat, nebo kdo se neodváží do toho jít - pokud aspoň zhruba víte kde je zdroj vrzání, stačí přiměřeně prostříknout silikonovým sprejem... Něco málo tam nateče a většinou to zmlkne... Dělal jsem to už u X svých aut a pokaždé to pomohlo. Recidiva vrzání nulová i po letech. Až jsem se divil.
Moc díky za RADU!!
laguna II, 2001, 1,9dci
taky to tak asi vyřeším, jen mám strach aby se to v létě nevypařovalo a nedělal se mastnej film na skle. Kolega mi předloni nějakým mastným sajrajtem umyl palubku ve služebáku a bylo to pak na mrtvici
, ale myslel to dobře

Š110LS -> Š120L -> Laguna I 1,8 RT 66 kW -> Laguna II 1,8 Dynamigue (2001) -> Laguna III 2.0 dCi 127 kW Initiale Paris Grandtour (2013)
Tak jsme taky koupil silikonový olej ve spreji. Prostžíkal a taky se všechno vrzání ztratilo.
Jenom mi zbývají dvě místa, kde mi to při větších nerovnostech trošku zaklepe, ale to vyřeším buď to podložením nebo stříknutím té montážní pěny. Tak zatím nazdárek 
Renault 25 2.0, Renault 25 r.v. 91 baccara 2.9 V6,R25 V6 Turbo phII,Renault laguna r.v. 94 2.2 D, Renault Laguna II, r.v. 2001, 1.8 16V LPG, výbava Expression
- VanJ
- Advanced member
- Kontaktovat uživatele:
Nechcel by si nafotit par foto, a ukazat tam, kde to nastriekatRosta píše:Tak jsme taky koupil silikonový olej ve spreji. Prostžíkal a taky se všechno vrzání ztratilo.Jenom mi zbývají dvě místa, kde mi to při větších nerovnostech trošku zaklepe, ale to vyřeším buď to podložením nebo stříknutím té montážní pěny. Tak zatím nazdárek
Laguna Grandtour 2.2dCi Initiale 5st Automat, 2004 , Cabasse Auditorium, Carminat Informe, stresne okno a 17" elektrony
Já myslím, že fotky nejsou třeba. Prostě to prostříkej všude tam kde je mezera mezi plasty. Tzn. mezi horní a spodní část přístrojovky. U př. okna kde je přívod vzduchu atd. Určitě ti to pomuže. Rosta
můžeš sem hodit jaký jsi na měl ten olej ve spreji? díkyRosta píše:Tak jsme taky koupil silikonový olej ve spreji. Prostžíkal a taky se všechno vrzání ztratilo.Jenom mi zbývají dvě místa, kde mi to při větších nerovnostech trošku zaklepe, ale to vyřeším buď to podložením nebo stříknutím té montážní pěny. Tak zatím nazdárek
V pohodě, nic se neděje. Použil jsem na to běžný silikon ve spreji. Nemám ho u sebe ale v práci, kde až do nového roku nebudu, takže ti značku neřeknu. Ale zajdi do drogerky, budou ho mít určitě všude. Silikonový olej ve spreji - 400 ml za cca 110,- Kč.
To ti věřím, mě to taky štvalo. Na větších nerovnostech mi to ještě někde jakoby praskne, což určitě taky vyřeším, ale to vrzání je z 95% pryč. 
- petusko2222
- Junior member
silikonovy sprej
No ja som prestriekal celu palubku aj skary a to hnusne vrzganie a skripanie na nerovnostiach sa stale objavuje...
Je to uz o trochu lepsie, ale nie o vela. Tak som sa rozhodol na jar rozobrat komplet interier, osetrit vyplnit a premazat.
To uz musi pomoct...
To je skutocne vynikajuce dielenske spracovanie a kvalita plastov v interieri...

Je to uz o trochu lepsie, ale nie o vela. Tak som sa rozhodol na jar rozobrat komplet interier, osetrit vyplnit a premazat.
To uz musi pomoct...
To je skutocne vynikajuce dielenske spracovanie a kvalita plastov v interieri...