zavada vstrikovani

Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné.

Moderátor: Moderators General

arela
Starting member

zavada vstrikovani

Příspěvek od arela » stř srp 20, 2008 13:01

zdravim vsechny mam lagunu 1.9dci po zasunuti karty tedy jeste pred startem hlasi zavadu vstrikovani egr vyrazeny vaha vzduchu nova selenoid i cidlo tlaku take wesgate chodi po startu bzuci selenoid mensi vykon zvysena kourivost pred zavadou v kabine takovy divny zapach pred tremi dny menen drazkovy remen co to muze byt?

wc
Grafoman

Příspěvek od wc » stř srp 20, 2008 14:33

Ďura v IC nebo v potrubí ? :roll:

wecka :D
Megané II sedan 1,9 dCi - 88kW, 6st., climatronic
6,0 l/100Km

arela
Starting member

Příspěvek od arela » stř srp 20, 2008 14:49

zkusim hodit oko ale ten byl jako pri zkratu no nevim mysis ze kdyby byla nekde dira hlasi zavadu i pred spustenim motoru? jak to to cidlo pozna kdyz tam neni tlak?zatm dekuji

wc
Grafoman

Příspěvek od wc » čtv srp 21, 2008 09:34

No to samozřejmě nepozná :wink:
ale je tam paměť závad...
6,0 l/100Km

arela
Starting member

Příspěvek od arela » čtv srp 21, 2008 12:56

zkusim jeste odpojit baterku jestli hlaska nezmizi v minulosti ale kdyz se vyskytla zavada vstrikovani po vytazeni karty bylo vse ok tak nevim zatim diky

arela
Starting member

Příspěvek od arela » ned srp 24, 2008 20:56

tak jsem vse resetoval a zavada vstrikovani sviti dal muze mit vliv na na zavadu motoru i to pokud neni v okruhu klimy dostatecny tlak i kdyz nemam klimatizaci zaplou? zapina se pri nouzovem rezimu motoru vzdy ventilator?porad se totiz toci i pri studenem motoru pokud odpojim cidlo na leve strane vodniho chladice prestane se tocit dekuji za pomoc
cidlo je na leve strane ve smeru jizdy je to takova spirala s reostatem

truny
Junior member

Příspěvek od truny » pon srp 25, 2008 08:45

ventilator se zapne vestinou kdyz je problem s cidlem teploty vody. potom se take zapne kdyz je chyba na multiplexu. v pripade ze je jeden z kabelu multiplexu ukostreny, auto pobezi ale s ruznymi problemy a zapne to ventilator. klima by na to nemela mit pri nizkem tlaku zadny vliv.

arela
Starting member

Příspěvek od arela » pon srp 25, 2008 18:26

nevim co to je multiplex? dnes jsem zkousel cidlo od chladice z jine laguny a problem trva vsiml jsem si ze ihned po zapojeni cidla hreje ta spirala jakoby pres cidlo sel hned proud a zapnul ventilator teplota na palubovce ukazuje normalni stav ze by opravdu to cidlo teploty vody? ma laguna 2 i cidlo teploty oleje? spis se mi to jevi jako zkrat pred zavadou byl citit v kabine zapach jakoby se neco palilo dekuji za pomoc

truny
Junior member

Příspěvek od truny » stř srp 27, 2008 13:12

cidla teploty vody jsou tam tusim dve. jedno rika rj jaka je teplota, druhe kontroluje vetrak. jestli se ti to nejak zvlastne hreje, muzes mit zkrat na kabelech jdoucich k cidlu. rj to hodnoti jako chybu a zapne vetrak. multiplex je to cemu se rika CAN, OBDII. dva kabliky prevadejici informace v nulach a jednickach mezi rj.

arela
Starting member

Příspěvek od arela » stř srp 27, 2008 22:35

dekuji za vysvetleni podivam se na ty kabely tipuji to take na zkrat

wc
Grafoman

Příspěvek od wc » čtv srp 28, 2008 09:43

Mo nevím jak LII, ale M II to má takhle:

Ta spirála není čidlo teploty chladiče, ale odpor pro snížení proudu pro 1. stupeň rychlosti sahary. Teplotu pro saharu chladiče (ventilátor) bere ECU z čidla teploty motoru. Podíval bych se tedy na to čidlo. Spíš budík bude mít samostatné druhé čidlo.

Ale může to být klidně něco jiného a jestli jede v nouzáku, může ti zapnout větrák...

wecka :D
6,0 l/100Km

arela
Starting member

Příspěvek od arela » pát srp 29, 2008 16:33

tak jsem odpojil cidlo teploty vody je to to doufam pod egr ventilem spadla rucicka na palubce co ukazuje teplotu vody a ventilator se toci vesele dal takze cidlo je asi ok po zasunuti karty jeste nez nastartuji hlasi chybu vstrikovani a po startu hned bezi ventilator dik za dalsi rady

truny
Junior member

Příspěvek od truny » sob srp 30, 2008 09:58

no to je prave to cidlo ktere neovlada ventilator. je to vetsinou odeleny od cidla na ventilator. je vice verzi, a je mozne, ze jsou oba okruhy vestavene do jednoho cidla, nebo jsou tam dve ruzna cidla. v kazdym pripade, kdyz to odpojis, tak nic nezjistis protoze to je stale zavada a rj necha bezet ventilator a ukaze chybu i s odpojenym cidlem (nejen vadnym), to je ozkouseny. diagnostika by rekla jasne kde se asi problem nachazi. nebo sezen schema a za odpolende to musis najit. vsazim na spatne cidlo a nebo zkrat na kabelech k cidlu.

arela
Starting member

Příspěvek od arela » stř zář 03, 2008 21:46

tak jsem vymenil cidlo teploty vody a ventilator stale bezi budu muset asi na diagnostiku kable jsem prohledl a take nic mohl by to delat i vyrazeny egr ventil ma nejakou souvislost s chlazenim?dekuji

arela
Starting member

Příspěvek od arela » čtv zář 04, 2008 12:40

tak jsem byl na diag. vse ok pry mozna zkrat na ridici jednotce pry pod drzakem baterky nebo vedeni k cidlu tlaku turba to zas bude hledani dik za kazdou radu

truny
Junior member

Příspěvek od truny » pát zář 05, 2008 08:59

hloupost. to jsi byl na nejake, ktera mi lezi doma v supliku za sedesat euro. ta kontroluje pouze protokol obd, tedy vse co je spojeno s emisnim systemem. jestli nechces ztracet cas, budes se muset placnout trochu pres kapsu, zajit do renaultu a nechat si vyjet chyby v jednotkach, kody zacinajici DF a tri cisla, a nechat si rict cislo VDIAG, abys to mohl podle Dialogysu projit sam.

arela
Starting member

Příspěvek od arela » sob zář 06, 2008 11:55

zaplatil jsem za diagnostiku 700kc mechanici jsou z byvaleho renautu projeli to na notbuku kabel napichli pod popelnikem a bylo to jeste opravdu zkusim renaut v havirove pak se ozvu dtky

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » sob zář 06, 2008 19:03

arela píše:zaplatil jsem za diagnostiku 700kc mechanici jsou z byvaleho renautu projeli to na notbuku kabel napichli pod popelnikem a bylo to jeste opravdu zkusim renaut v havirove pak se ozvu dtky
Vela skusenosti si z Renaultu neodniesli, ventilator im hucal pred nosom (teda zavada bola pritomna) ale nenasli zapisanu chybu, takze usudili ze je vsetko OK :lol: .

arela
Starting member

Příspěvek od arela » úte zář 16, 2008 15:41

TAKZE JSEM navstivil renaut v karvine vyjela jim zavada cidlo tlaku turba ktere jsem uz jednou menil nechal jsem si na zkousku poslat nove a stav je stejny hlasi zavadu motoru a toci se stale ventilator co ted? to uz je zoufale! jeste jsem doplnil napln klimy ted mi zase nespina kompresor myslim elmag spojka nemuze za tu zavadu to cidlo na chladici klimy nebo je tam jeste neco co hlida otacky motoru a ma to souvislost s klimou?pred casem myslim tak 2 mesice zpet mi pri teplem motoru a naslednem zapnuti klimy prave rozsvicovalo zavadu vstrikovani dekuji za dalsi rady

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » úte zář 16, 2008 17:15

arela píše:TAKZE JSEM navstivil renaut v karvine vyjela jim zavada cidlo tlaku turba ktere jsem uz jednou menil nechal jsem si na zkousku poslat nove a stav je stejny hlasi zavadu motoru a toci se stale ventilator co ted? to uz je zoufale! jeste jsem doplnil napln klimy ted mi zase nespina kompresor myslim elmag spojka nemuze za tu zavadu to cidlo na chladici klimy nebo je tam jeste neco co hlida otacky motoru a ma to souvislost s klimou?pred casem myslim tak 2 mesice zpet mi pri teplem motoru a naslednem zapnuti klimy prave rozsvicovalo zavadu vstrikovani dekuji za dalsi rady
Najdi servis kde si pod pojmom diagnostika nepredstavuju len citanie a mazanie zavad, kde sa aj pozru na stav motora ako ho vidi RJ prostrednictvom snimacov. Ked bezi stale ventilator bud ho z nejakeho dovodu zapla RJ (teplota, klima, mozno nejaky nudzovy rezim) alebo je zrada niekde v elektrike (cez diagnostiku precitas strav ventilatora "vypnuty").
Alebo investuj 1000 korun do interfejsu a pozri sa na to sam.

arela
Starting member

Příspěvek od arela » stř zář 17, 2008 19:01

Nevim presne co to je interfejs a 1000kc to je v pohode uz jsem si ale na dovolenou pujcil jine auto tak to budu resit potom zatim dekuji zajimalo by me ale to cidlo co je na klime a jestli by to mohlo mit vliv na tu zavadu myslim to na chladici klimy

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » stř zář 17, 2008 19:35

arela píše:Nevim presne co to je interfejs a 1000kc to je v pohode uz jsem si ale na dovolenou pujcil jine auto tak to budu resit potom zatim dekuji zajimalo by me ale to cidlo co je na klime a jestli by to mohlo mit vliv na tu zavadu myslim to na chladici klimy
1000SK + zopar vecerov stravenych studiom :wink: .
Snimac na klime ma suvis jedine s klimou, ked je klima vypnuta nemoze mat vplyv na chod motora.

sergej73
Junior member

Příspěvek od sergej73 » sob zář 20, 2008 08:52

Laco19 píše:
arela píše:Nevim presne co to je interfejs a 1000kc to je v pohode uz jsem si ale na dovolenou pujcil jine auto tak to budu resit potom zatim dekuji zajimalo by me ale to cidlo co je na klime a jestli by to mohlo mit vliv na tu zavadu myslim to na chladici klimy
Snimac na klime ma suvis jedine s klimou, ked je klima vypnuta nemoze mat vplyv na chod motora.
a aky interfejs maz konkretne na mysli?????????
Renault Laguna II 10/2001 1,9dCi Initiale, 88kw/120k, ;Vyhřívané sedačky; ABS; Tempomat; Přední mlhovky; 8 airbagů; Metalíza; Zrcátka v elektrice; Vyhřívané přední sklo; Palubní PC; Kožený interiér; Dálkové ovládání; Centrální zamykání; Venkovní teploměr; Všechna okna v elektrice; Navigace-Carminat CNI I; 17"ALU kola

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » sob zář 20, 2008 09:00

sergej73 píše:
Laco19 píše:
a aky interfejs maz konkretne na mysli?????????
Interfejs OBD2 KL na seriovy port. Napr. http://www.mtaplus.cz/?stred=zbozi_info ... &zobrazit=

miroslav608
Starting member

Příspěvek od miroslav608 » pon zář 22, 2008 12:55

To Laco19, ten kabel z odkazu co jsi sem hodil je pro diagnostiku Laguny II (mám stejný typ jako ty i rok výroby)? Je k tomu ještě něco zapotřebí mimo softwaru?

Odpovědět

Zpět na „Renault Laguna II“