DDT2000 a vše kolem něj...

Najdete-li nějaké schéma, dejte ho sem!

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
Dosh
Starting member

Příspěvek od Dosh » čtv bře 19, 2009 17:58

Dehumanizer píše: budem v BA niekedy ten tyzden od 6.4. (v piatok idem naspat do prahy), ak dovtedy vydrzis tak mozme odskusat, len mi to este toho 6.4. pripomen sukromnou spravou alebo na ICQ (vid profil) lebo ja na to zabudnem urcite
Thnx, ak to dovtedy nerozbeham, tak sa urcite pripomeniem... poskusame, na pivko skocime... :)

slash1711
Starting member

Diagnostika

Příspěvek od slash1711 » čtv bře 19, 2009 19:41

:D Nazdarek!

Chcel by som si zrobit diagnostiku na cliu rv.1991 1,4 baccara ...co vsetko potrebujem na to????Pocul som o tom programe do notebooku...a kablom si ako poradim????????
No ak je to vobec realne...hmm som proste amater... :D

abeljozef
Starting member

DDT a Scenic II

Příspěvek od abeljozef » pát bře 20, 2009 20:50

Ahojte.

Mam take blbe tusenie ze ak je Megane II cez CAN tak cez CAN bude aj SCENIC II. takze DDT2000 je na nic. :cry:

Mam pravdu ?

madoxsystems
Starting member

DDT + nacteni karty

Příspěvek od madoxsystems » ned bře 22, 2009 18:54

Zdravim vsechny RC.
Po dlouhem patrani, prekladani, trapeni atd. s diag DDT2000 se zkousim obratit na dobre duse tohoto fora. Myslim, ze nebyt tohoto fora, byli bychom vsichni odkazani na drahe a nekvalitni servisy prip. automechaniky. Vlastnim lagunu 2.2dci(2003), soucasti auta mam 2 karty - AUTO+MANUAL. AUTO funguje OK, ale pri pouziti MANUAL karty nereaguje central ani imo. V DDT po vlozeni teto karty se mi nactou veskere info, kody a vypis co ma karta povoleno/zakazano. Bohouzel se asi 3 tydny trapim s tim, jak zaktivovat tuto kartu. Jsem si zcela jist, ze tato karta pri koupi vozu fungovala, ale jiz 2 roky jsem ji nepouzil a v DDT nyni vidim pouze 1 kartu aktivni a to pouze AUTO kartu. Francoustina v DDT mi dela opravdu velky problem a preklad pres google je znacne pro mne nejasny. Nechci neco v diag. pokazit. Poradi nekdo? Jakykoliv zpusob privitam. Diky a foru ZDAR.

zet3
Advanced member

Příspěvek od zet3 » pon bře 23, 2009 12:05

Ahoj,
sama se ti karta z UCH nevymaze, ani kdyz ji nikdy nepouzijes. Nejspis si byl na diagnostice v Renaultu a tam museli laborovat s konfiguraci UCH, nebo si si to pres DDT zablokoval sam. Ted budes muset priradit kartu znova, jestli neni zablokovana. Jde to normalne pres Clip, ale melo by to jit i pres DDT(nemam s tim zkusenosti). Mohl by mozna poradit Laco19, neco s automatickym odemykanim a kartama jsme spolu kdysi resili.
Laguna Grandtour II 1.9dCi 88kW INITIALE Paris, plná palba

Laco19
Grafoman

Re: DDT + nacteni karty

Příspěvek od Laco19 » pon bře 23, 2009 12:43

madoxsystems píše:Zdravim vsechny RC.
Po dlouhem patrani, prekladani, trapeni atd. s diag DDT2000 se zkousim obratit na dobre duse tohoto fora. Myslim, ze nebyt tohoto fora, byli bychom vsichni odkazani na drahe a nekvalitni servisy prip. automechaniky. Vlastnim lagunu 2.2dci(2003), soucasti auta mam 2 karty - AUTO+MANUAL. AUTO funguje OK, ale pri pouziti MANUAL karty nereaguje central ani imo. V DDT po vlozeni teto karty se mi nactou veskere info, kody a vypis co ma karta povoleno/zakazano. Bohouzel se asi 3 tydny trapim s tim, jak zaktivovat tuto kartu. Jsem si zcela jist, ze tato karta pri koupi vozu fungovala, ale jiz 2 roky jsem ji nepouzil a v DDT nyni vidim pouze 1 kartu aktivni a to pouze AUTO kartu. Francoustina v DDT mi dela opravdu velky problem a preklad pres google je znacne pro mne nejasny. Nechci neco v diag. pokazit. Poradi nekdo? Jakykoliv zpusob privitam. Diky a foru ZDAR.
Daj tu screenshoty z UCH vsetkych obrazoviek, tykajucich sa blokovania (s "vadnou" kartou zastrcenou nadoraz v citacke), snad ti budeme vediet poradit.
Co sa tyka priradenia karty, malo by to ist aj cez DDT ale v pripade novej karty je na to potrebny servisny kod. Takmer iste bude potrebny aj pri priradeni starej karty z tvojho auta.
Karta sa urcite nevymazala sama, bud ti v servise riesili nejaky problem s UCH a pritom to "vymazali" alebo je s kartou iny problem a je v UCH zapisana (tej francuztine je tazko rozumiet) ale nefunguje.

pet
Starting member

Re: DDT + nacteni karty

Příspěvek od pet » pon bře 23, 2009 22:30

Laco19 píše:
madoxsystems píše:Zdravim vsechny RC.
Daj tu screenshoty z UCH vsetkych obrazoviek, tykajucich sa blokovania (s "vadnou" kartou zastrcenou nadoraz v citacke), snad ti budeme vediet poradit.
Co sa tyka priradenia karty, malo by to ist aj cez DDT ale v pripade novej karty je na to potrebny servisny kod. Takmer iste bude potrebny aj pri priradeni starej karty z tvojho auta.
Karta sa urcite nevymazala sama, bud ti v servise riesili nejaky problem s UCH a pritom to "vymazali" alebo je s kartou iny problem a je v UCH zapisana (tej francuztine je tazko rozumiet) ale nefunguje.
Nevím jaké možnosti jsou u DDT ,ale pokud bude umět kartu přiřadit ,stejně bude problém s kodem do vstupu. Jeho získání je u Laguny už řešeno pouze on-line přes Renault net.CLIP si před začátkem kodování zkontroluje kartu nebo karty a vygeneruje nějaký číselný kod ,ten se přes net vymění za kod přístupový a po jeho uspěšném zadání je teprve možné přiřazení karet a to vše s časovým omezením.
Existuje už nějaká kalkulačka na přepočet kodu z UCH ,ale jednak není levná a je třeba na programátoru ručně načíst motorolu , takže je nakonec asi nejlepší a nejjednoduší karty nechat spárovat v Renaultu.
Kartu je možné přiřadit pouze pokud je nová , nebo již dříve přiřazená ,ale jen na stejném autě.

marekli
Starting member

Re: Rádio

Příspěvek od marekli » stř dub 08, 2009 13:06

Dehumanizer píše:
marekli píše:Mám Lagunu rok a ešte som nemal odpojenú baterku. Teraz som ju však odpojil a rádio chce kód, no pri kúpe mi nič také nedali. Preto moja otázka a žiadosť "ako sa dá odkódovať rádio ak neviem KÓD"
niekde to tu uz bolo
http://forum.eserviceinfo.com/viewforum.php?f=8
tam sa zaregistruj, opis z radia vsetky kody, vytvor NOVY topic v tom fore a za chvilu ti pride ako odpoved tvoj kod :-)
Tak naozaj ten kod mi poslali a rádio ho prijalo bez problemov.
Renault Laguna 1.9 dci, 81 kw, r.v. 2005

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Airbag

Příspěvek od Březina Michal » čtv dub 09, 2009 10:09

Ahojda. Asi jsem si v DDT nějak deaktivoval airbagy(na jednom byl velký přechodový odpor)...jde to nějak zase aktivovat?

Laco19
Grafoman

Re: Airbag

Příspěvek od Laco19 » čtv dub 09, 2009 11:58

Březina Michal píše:Ahojda. Asi jsem si v DDT nějak deaktivoval airbagy(na jednom byl velký přechodový odpor)...jde to nějak zase aktivovat?
Da sa blokovat aj odblokovat cela RJ. Vyuziva sa to pri opravach - demontazi airbagov. V DDT to mas na obrazovke kde su impedancie liniek, je to vravo nad impedanciami - okienko tesne nad nimi by malo byt zelene.

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » čtv dub 09, 2009 12:12

Díky Laco... a má v tom zeleným rámečku svítit NON nebo OUI?

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » čtv dub 09, 2009 13:16

A ještě jedna věc...Laco prosím Tě ve kterém souboru lze přepsat francouzské názvy za české aby to bylo trošku srozumitelný.Dělám ve francouzké firmě tak by mi s dobrým překladem pomohli.Hodil bych to pak k dispozici všem.Díky

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » čtv dub 09, 2009 14:54

Březina Michal píše:A ještě jedna věc...Laco prosím Tě ve kterém souboru lze přepsat francouzské názvy za české aby to bylo trošku srozumitelný.Dělám ve francouzké firmě tak by mi s dobrým překladem pomohli.Hodil bych to pak k dispozici všem.Díky
V menu najdi xml builder, tam to mozes prekladat.
Je s tym viac prace ako si myslis. Problem bude uz s prekladom, musis mat poruke francuza automechanika, ktory vie ako funguje diagnostika - ved to poznas, zober si do ruky odbornu knihu v cestine z odboru, v ktorom sa nevyznas a mas pocit, ze je to pisane v hebrejcine :wink: .
Po preklade treba doladit vzhlad obrazoviek, vela prelozenych vyrazov ma po preklade inu dlzku (dost pouzitych skratiek nema ekvivalent v anglictine ani v slovencine a cestine). Nasledne to zacnes pouzivat a zistis, ze mas niektore veci prelozene nevhodne, zistis co znamenaju skratky, ktore si nenasiel vo francuzkych servisnych manualoch a ani google ich nenasiel.
Potom je vhodne pozriet sa na zopar nefunkcnych veci v moduloch - vacsinou ide o preklep, syntakticku chybu ale treba na to prist a opravit.

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » čtv dub 09, 2009 19:31

Laco19 píše:
Březina Michal píše:A ještě jedna věc...Laco prosím Tě ve kterém souboru lze přepsat francouzské názvy za české aby to bylo trošku srozumitelný.Dělám ve francouzké firmě tak by mi s dobrým překladem pomohli.Hodil bych to pak k dispozici všem.Díky
Je s tym viac prace ako si myslis. Problem bude uz s prekladom, musis mat poruke francuza automechanika, ktory vie ako funguje diagnostika - ved to poznas, zober si do ruky odbornu knihu v cestine z odboru, v ktorom sa nevyznas a mas pocit, ze je to pisane v hebrejcine :wink: .
Po preklade treba doladit vzhlad obrazoviek, vela prelozenych vyrazov ma po preklade inu dlzku (dost pouzitych skratiek nema ekvivalent v anglictine ani v slovencine a cestine). Nasledne to zacnes pouzivat a zistis, ze mas niektore veci prelozene nevhodne, zistis co znamenaju skratky, ktore si nenasiel vo francuzkych servisnych manualoch a ani google ich nenasiel.
Potom je vhodne pozriet sa na zopar nefunkcnych veci v moduloch - vacsinou ide o preklep, syntakticku chybu ale treba na to prist a opravit.

no snad to dam nejak dohromady....díky :wink:

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » úte dub 14, 2009 11:50

Teda Laco ač mám k dispozici francouzkého autoelektrikáře tak musím konstatovat , že možná ta hebrejština byla lepší..... :cry:

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » úte dub 14, 2009 15:40

Březina Michal píše:Díky Laco... a má v tom zeleným rámečku svítit NON nebo OUI?
Tak toto by si mal vediet. Ked ti na dovolenke povie pekna francuzka "oui", co urobis?

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » úte dub 14, 2009 18:30

Laco19 píše:
Březina Michal píše:Díky Laco... a má v tom zeleným rámečku svítit NON nebo OUI?
Tak toto by si mal vediet. Ked ti na dovolenke povie pekna francuzka "oui", co urobis?
No mezi náma...těch pěkných francouzek moc není..:).Spíš jsem tím myslel jestli třeba v zeleným poli svítí OUI tak to znamená že jsi systém aktivoval a je funkční, nápis NON v zeleným poli bych bral jako, že jsi ho aktivoval, přesto funkční není(třeba skrz chybu)...jsem z toho celej tumpachovej.Teď jsem měnil intercooler a po znovuzapojení baterie po rozborce zborce se mi místo klasického zobrazení, zobrazil display pro vozy s automatickou převodovkou.Kde udělali soudruzi chybu?Poradíš? Díky.

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » úte dub 14, 2009 19:20

Březina Michal píše:
Laco19 píše:
No mezi náma...těch pěkných francouzek moc není..:).Spíš jsem tím myslel jestli třeba v zeleným poli svítí OUI tak to znamená že jsi systém aktivoval a je funkční, nápis NON v zeleným poli bych bral jako, že jsi ho aktivoval, přesto funkční není(třeba skrz chybu)...jsem z toho celej tumpachovej.Teď jsem měnil intercooler a po znovuzapojení baterie po rozborce zborce se mi místo klasického zobrazení, zobrazil display pro vozy s automatickou převodovkou.Kde udělali soudruzi chybu?Poradíš? Díky.
Mne sa teraz v jari, ked povyliezali z kabatov zdaju vsetky pekne...
V airbagoch ma byt "RJ zablokovana = nie" (zelenou).
Rozobratim auta a odpojenim akumulatora sa neda zmenit konfiguracia. Pozri ci niekde (najskor v pristrojovej doske = TDB alebo v UCH = UBIC/BFR) nemas zapisanu konfiguraciu auta s BVA (automat).

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » stř dub 15, 2009 06:41

Laco19 píše:
Mne sa teraz v jari, ked povyliezali z kabatov zdaju vsetky pekne...
V airbagoch ma byt "RJ zablokovana = nie" (zelenou).
Rozobratim auta a odpojenim akumulatora sa neda zmenit konfiguracia. Pozri ci niekde (najskor v pristrojovej doske = TDB alebo v UCH = UBIC/BFR) nemas zapisanu konfiguraciu auta s BVA (automat).
Tak daleko jsem se ještě nedostal.. :D Do vozového parku jsem přidal Lagunu teprve před měsícem.Zatím jsem se vzmohl pouze na RJ Injection a Airbag...a to spíš jen odečítat hodnoty.... . Laco Prosím Tě nemohl by jsi dát k dispozici Tvoje DDT se slovenštinou?Dokázal bych takovou pomoc ocenit meducínou, vyrobenou z fialových plodů zázračného stromu, ze své zahrádky :D

sanjasin
Advanced member

Příspěvek od sanjasin » čtv dub 16, 2009 07:31

Taky mě napadlo, že by přeložený DDT Laco moh dát k dispozici ostatním s nějakým popisem na co radši neklikat, klidně za nějakej poplatek, protože ho to stálo určtě nemálo úsilí a bezesných nocí 8) .
Laguna II 2.2 Dci 110Kw 2002

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » pát dub 17, 2009 20:06

čau Laco systémem "pokus omyl" jsem se dopracoval k vypnutí funkce auto lock na kartě...můžeš mě prosím Tě nasměrovat kam mám kouknout v DDT(teda jestli se to tam nastavuje)? :shock:.Jinak jsem sundával palubovku, což byl docela zajímavej zážitek... :D
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Renault Laguna II 1.9 dCi combi 2001
Nissan Primera 2.0 GTe
Peugeot 307 SW 1.6 HDi FAP

Laco19
Grafoman

Příspěvek od Laco19 » pát dub 17, 2009 21:00

Březina Michal píše:čau Laco systémem "pokus omyl" jsem se dopracoval k vypnutí funkce auto lock na kartě...můžeš mě prosím Tě nasměrovat kam mám kouknout v DDT(teda jestli se to tam nastavuje)? :shock:.Jinak jsem sundával palubovku, což byl docela zajímavej zážitek... :D
Tato funkcia sa zapina kartou. Ak sa nemylim, musis zamknut tlacitkom LOCK/AUTO a je to aktivovane.
Co si robil s pristrojovou doskou?

luku
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Kontrola tlaku

Příspěvek od luku » sob dub 18, 2009 00:09

Zdravim.

mel jsem na aute zimaky bez senzoru a v servise mi pri servisce deaktivovali kontolu tlaku, takze mi zmizelo "auto bez kol" z displeje.
Ted jsem vymenil kola na letni, ale nemuzu prijit kde proboha ten system znovu aktivuju. Sada nactena podle me je, v DDT je videt i tlak, ale na displeji auto s kolama neni.

Nastaveni SSPP:
http://www.luku.cz/blog/gallery/Ruzne/Pneu_1.jpg
http://www.luku.cz/blog/gallery/Ruzne/Pneu_5.jpg
http://www.luku.cz/blog/gallery/Ruzne/Pneu_11.jpg

Diky za pomoc.
Vel Satis Initiale 3.5 V6 LPG

Březina Michal
Starting member
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Březina Michal » sob dub 18, 2009 06:32

Laco19 píše: Tato funkcia sa zapina kartou. Ak sa nemylim, musis zamknut tlacitkom LOCK/AUTO a je to aktivovane.
Co si robil s pristrojovou doskou?
No na airbagu spolujezdce je přechodovej odpor přes 13, vyčištěním konektoru Kontoxem se to vůbec nezměnilo tak jsem se chtěl mrknout na připojení airbagu samotnýho.Zamknout LOCK/AUTO jsem samozřejmě vyzkoušel ale kýženého efektu jsem nedosáhl.A jelikož jsem spouštěl přes DDT display s manuální převodovkou tak nevím jestli jsem se někde neuklikl.Já jak vidím tlačítko tak jsem k neudržení.. :mn7:
aktuálně:
ALFA ROMEO 156 2.0 TS
Renault Laguna II 1.9 dCi combi 2001
Nissan Primera 2.0 GTe
Peugeot 307 SW 1.6 HDi FAP

Laco19
Grafoman

Re: Kontrola tlaku

Příspěvek od Laco19 » sob dub 18, 2009 08:51

luku píše:Zdravim.

mel jsem na aute zimaky bez senzoru a v servise mi pri servisce deaktivovali kontolu tlaku, takze mi zmizelo "auto bez kol" z displeje.
Ted jsem vymenil kola na letni, ale nemuzu prijit kde proboha ten system znovu aktivuju. Sada nactena podle me je, v DDT je videt i tlak, ale na displeji auto s kolama neni.

Diky za pomoc.
Pouzivas iny modul ako ja, moze to byt ine. U mna je na obrazovke konfiguracie (zapis oktetov) parameter "inhibition SSPP" - ten by mal byt "nie" ak ma SSPP fungovat.

Odpovědět

Zpět na „Manuály a schémata & diagnostika“