Diagnostika Renault CLIP

Najdete-li nějaké schéma, dejte ho sem!

Moderátor: Moderators General

Odpovědět
vitas2
Advanced member
Příspěvky: 446
Registrován: sob črc 31, 2004 11:44

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od vitas2 » sob črc 15, 2017 15:03

Vidíš jak seš šikovnej :wink: , jakou verzi clipu používáš ?

ikosp
Starting member
Příspěvky: 66
Registrován: čtv pro 23, 2010 15:47

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od ikosp » sob črc 15, 2017 19:29

verze 168... jen mě štve, že vyžaduje 13V na baterce a ta moje už není v nejlepší kondici, takže jsem ještě nabíjel. Jak to klesne pod 13,háže chyby a odpojuje se...

vitas2
Advanced member
Příspěvky: 446
Registrován: sob črc 31, 2004 11:44

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od vitas2 » sob črc 15, 2017 21:26

13V na baterii (připojený spec. nabíječ) je vyžadován pouze při reprogramaci. Pokud se ti sonda odpojuje a háže chyby, je vadná !! Karty jsi naprogramoval také v této verzi ?

ikosp
Starting member
Příspěvky: 66
Registrován: čtv pro 23, 2010 15:47

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od ikosp » ned črc 16, 2017 07:08

jj, karty jsem dělal v této verzi. Jak jsem měl pres 13V,bylo to ok. Zkusím pak na nějaké starší, jak se to bude chovat.

Uživatelský avatar
johnyd21
Experienced member
Příspěvky: 907
Registrován: sob bře 27, 2010 17:19
Bydliště: Doma
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od johnyd21 » ned črc 16, 2017 08:57

ikosp píše:
sob črc 15, 2017 13:52
pro vitas2 a johnyd21
Kartu jsem úspěšně přiřadil dle postupu který jsem zde odkazoval. Zklamání nenastalo a princezna je stále vzhůru....
Jsem rád, že jsem Vám udělal radost stejně jako ji mám já, že se zadařilo.
Takže jdu obratem koupit další 2 karty do zásoby. člověk nikdy neví :)

EDIT: Prosím zkušené klíčaře o info, jestli už jste někdo úspěšně přiřadil i třítlačítkovou kartu. Blbě se shání, ale už jsem ji viděl nabízet. Díky
Tak smekam je vidno že vieš čo robíš takych je málo a nech sa darí a ide aj 3tlač.
Naposledy upravil(a) johnyd21 dne ned črc 16, 2017 10:41, celkem upraveno 1 x.
Koleos 4x4 110kw 2011 excetion chip 132kw/410 Nm -Can-Clip,Vag-VCDS-Op-com,Fiat EcuScan,KTS 540.

vitas2
Advanced member
Příspěvky: 446
Registrován: sob črc 31, 2004 11:44

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od vitas2 » ned črc 16, 2017 10:10

ikosp píše:
sob črc 15, 2017 13:52
pro vitas2 a johnyd21
Kartu jsem úspěšně přiřadil dle postupu který jsem zde odkazoval. Zklamání nenastalo a princezna je stále vzhůru....
Jsem rád, že jsem Vám udělal radost stejně jako ji mám já, že se zadařilo.
Takže jdu obratem koupit další 2 karty do zásoby. člověk nikdy neví :)

EDIT: Prosím zkušené klíčaře o info, jestli už jste někdo úspěšně přiřadil i třítlačítkovou kartu. Blbě se shání, ale už jsem ji viděl nabízet. Díky
vitas2 píše:
sob črc 15, 2017 15:03
Vidíš jak seš šikovnej :wink: , jakou verzi clipu používáš ?
ikosp píše:
sob črc 15, 2017 19:29
verze 168... jen mě štve, že vyžaduje 13V na baterce a ta moje už není v nejlepší kondici, takže jsem ještě nabíjel. Jak to klesne pod 13,háže chyby a odpojuje se...
vitas2 píše:
sob črc 15, 2017 21:26
13V na baterii (připojený spec. nabíječ) je vyžadován pouze při reprogramaci. Pokud se ti sonda odpojuje a háže chyby, je vadná !! Karty jsi naprogramoval také v této verzi ?
ikosp píše:
ned črc 16, 2017 07:08
jj, karty jsem dělal v této verzi. Jak jsem měl pres 13V,bylo to ok. Zkusím pak na nějaké starší, jak se to bude chovat.
to ikosp: Jestli si chceš získat respekt, tak takhle ne, určitě víš co tím myslím !!! Kdo zná, ví ....... Pro ostatní bezpředmětné.

ikosp
Starting member
Příspěvky: 66
Registrován: čtv pro 23, 2010 15:47

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od ikosp » ned črc 16, 2017 11:03

Nejsem automechanik, autoelektrikář ani nic co je spojený s autem a že by mi šlo o respekt mě vůbec nenapadlo. Ani náhodou nemám páru, co tím myslíš. Pokud jsi tím chtěl říci, že to ve verzi 168 nejde, tak to jde. Pokud jde o těch 13 voltů, tak víc mi to dalo při nastartovaným autě 15 a pak se to nedpojovalo. Samo, že pro tu kartu jsem to musel chcípnout, ale to mi ukazovalo ještě nějakých 13.6V. Povedlo se mi to na druhý pokus, protože než jsem vygeneroval kód pro potvrzení, jednou se mi odpojila. Pokud to není co myslíš, tak mi to objasni co jsi tím myslel.
Btw moje auto mělo problém i s delphi diagnostikou a jinde jsem clip zatím nezkoušel. Pokud je toto chování Clipu nestandartní, můžu napsat prodejci, ale bez vyzkoušení jinde nebo na starší verzi(pokud to jde) mi to přijde předčasné.

Uživatelský avatar
johnyd21
Experienced member
Příspěvky: 907
Registrován: sob bře 27, 2010 17:19
Bydliště: Doma
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od johnyd21 » ned črc 16, 2017 11:42

ikosp píše:
ned črc 16, 2017 11:03
Nejsem automechanik, autoelektrikář ani nic co je spojený s autem a že by mi šlo o respekt mě vůbec nenapadlo. Ani náhodou nemám páru, co tím myslíš. Pokud jsi tím chtěl říci, že to ve verzi 168 nejde, tak to jde. Pokud jde o těch 13 voltů, tak víc mi to dalo při nastartovaným autě 15 a pak se to nedpojovalo. Samo, že pro tu kartu jsem to musel chcípnout, ale to mi ukazovalo ještě nějakých 13.6V. Povedlo se mi to na druhý pokus, protože než jsem vygeneroval kód pro potvrzení, jednou se mi odpojila. Pokud to není co myslíš, tak mi to objasni co jsi tím myslel.
Btw moje auto mělo problém i s delphi diagnostikou a jinde jsem clip zatím nezkoušel. Pokud je toto chování Clipu nestandartní, můžu napsat prodejci, ale bez vyzkoušení jinde nebo na starší verzi(pokud to jde) mi to přijde předčasné.
Skús na inom aute sonda má riadne slapat žiadne anomálie a vôbec nejaké odpajanie.Delphi je hnoj a jebni ju do koša je mrdka ktorá píše pi....ny
Koleos 4x4 110kw 2011 excetion chip 132kw/410 Nm -Can-Clip,Vag-VCDS-Op-com,Fiat EcuScan,KTS 540.

Uživatelský avatar
Zefek
Grafoman
Příspěvky: 17507
Registrován: ned dub 29, 2007 21:12
Bydliště: Opava, Ostrava, jak kdy

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od Zefek » ned črc 16, 2017 12:47

Jo, to už tady někde bylo, když ještě bylo nižší napájení na reprogramaci - sonda se v polovině reprogramace odpojila a šlo to až s připojenou nabíječkou. A setkal jsem se s tím osobně, že sonda ukazovala nižší napájení, než bylo ve skutečnosti v autě. Takové sondy pak můžou dělat problémy.
Diagnostika vozidel Renault | Provádění drobných oprav | Přípravky rozvodu pro 16V motory | Načtení ventilků
Upload vašich fotek | Galerie fotografií a návodů z fóra | Vyhledávač pro fórum | Přehled autorizovaných servisů
Aktuální novinky ze světa Renault exkluzivně na: Renault News
Renault Mégane 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault Mégane 1.9 dCi 2001 Hatchback
Renault 21 1.7 GTS 1987 (27.3.1987-23.4.2011)

Petrikez
Starting member
Příspěvky: 12
Registrován: čtv srp 09, 2012 16:30
Bydliště: Český Těšín

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od Petrikez » úte črc 18, 2017 05:18

Zdravím pánové. Je tady někdo s Clipem z oblasti Českého Těšína, Karviné, Havířova, Frýdku Místku, Ostravy, kdo by se mi podíval přes diagnostiku na stav FAPU a přehodil jazyk z němčiny do angličtiny? Děkuji. Scenic 2 2006 1.9dci 96kw.
Opel Astra F 1.6 8v 55kw
Opel Astra G 2.0 16v 100kw
Renault Megane 2002 1.9 dCi 75kw, chip 100kw
Megane II 1.4, 72kw,rv 2005
Nyní Scenic 2006 1.9 dCi 96kw

Nenča
Junior member
Příspěvky: 101
Registrován: úte lis 22, 2011 13:02

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od Nenča » stř črc 19, 2017 08:23

Ahoj, tak jsem byl teď na originální diagnostice Renault CLIP a nic, vše je v pořádku s klimou, to už není normální. Nemá to ani test akčních členů, aby jsme vyzkoušeli tu spojku kompresoru zapnout ručně, což se divím a v nastavení je tam výparník bez čidla výparníku a s čidlem, když je s čidlem, tak to řídí on, ale já mám bez, aspoň to tak bylo nastavený, to se změnit samo nemohlo a řídí to jednotka klimy. To znamená zřejmě, že musím jít asi po tý jednotce, co myslíte, ale jinak chodí všechno, veškeré ovládání těch klapek atd. , i veškeré hodnoty jsou správné a všechno chodí. Petr
Renault Avantime 2.2 dCi, 110 kW, 320 Nm, přeprogramován na ECOtuning 120 kW, 382 Nm, r.v. 2002
Obrázek

Renault Megane II hatchback 1.5 dCi, 78 kW, přeprogramován na 100 kW, 307 Nm, r.v. 2006 - prodáno
Obrázek

krt.ecek
Moderátor
Příspěvky: 10647
Registrován: úte čer 14, 2005 20:14

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od krt.ecek » stř črc 19, 2017 09:50

Krom toho že se mi nezdají ty akční členy (ale diagnostiku jsem dělal vždy jen na svých autech), tak můžeš spojku pustit i ručně.... jen riskuješ problém s kompresorem atd. ale stačí drát od baterky do konektoru a uvidíš, zda to cvakne... jen u nás u nerenaultu byla vadná spojka i kompresor, takže spojka nefungovala, vyměnila se a začla fungovat, ale byl zadřený kompresor, takže to bylo stejně na nic...
Když něco nevíš a zeptáš se budeš vypadat jako blbec 5minut, nezeptáš-li se budeš blbcem celý život
V údržbě: Renault Megane CC 2.0T RV 2008; Renault Modus 1,2 16V TCe 2008; Renault Espace IV 1,9 DCi 2006
Historie: Renault Megane Coupe 1,6 16V RV 2001; Renault Clio 1,2 8V RV 2008; Renault Clio 1,5 DCi RV 2003
Vlastní: Renault Thalia Privilège 1,4 16V RV 2009Obrázek

Nenča
Junior member
Příspěvky: 101
Registrován: úte lis 22, 2011 13:02

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od Nenča » stř črc 19, 2017 10:35

Mě funguje spojka i kompresor, to už máme odzkoušený, od toho multiplexu v pojistkovce u spolujezdce pod nohama normálně ručně klimu spustím a chladí, ale něco musí dát povel relé v tom multiplexu, aby seplo a poslalo +12V přes tlakový spínač té spojce, multiplex proměřený, relé spínací na tišťáku ok, bude nějaký šotek asi v jednotce klimy, že tam ten povel nepošle nebo přerušený drát do nebo z jednotky, už fakt nevím, 14 dní se s tím po chvilkách seru a výsledek 0.
Renault Avantime 2.2 dCi, 110 kW, 320 Nm, přeprogramován na ECOtuning 120 kW, 382 Nm, r.v. 2002
Obrázek

Renault Megane II hatchback 1.5 dCi, 78 kW, přeprogramován na 100 kW, 307 Nm, r.v. 2006 - prodáno
Obrázek

Uživatelský avatar
EfineSS
Grafoman
Příspěvky: 2010
Registrován: úte led 10, 2006 12:05
Bydliště: Brno

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od EfineSS » stř črc 19, 2017 12:48

Nespamuj! Stačí to napsat do jednoho vlákna! A ne po celým fóru, kam tě napadne!
Laguna III Grandtour 2013, BOSE, 4Control, 2.0 dCi 131 kW

ex Laguna II Grandtour 2005, Dynamique, 2.0 dCi 110 kW
ex Laguna I 2000, 1.9 dCi 79 kW
ex R19 1994, 1.8S, 66 kW

Nenča
Junior member
Příspěvky: 101
Registrován: úte lis 22, 2011 13:02

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od Nenča » stř črc 19, 2017 13:13

Omlouvám se, ale už jsem zoufalý a napsal jsem to, aby si toho někdo všimnul a třeba poradil.
Renault Avantime 2.2 dCi, 110 kW, 320 Nm, přeprogramován na ECOtuning 120 kW, 382 Nm, r.v. 2002
Obrázek

Renault Megane II hatchback 1.5 dCi, 78 kW, přeprogramován na 100 kW, 307 Nm, r.v. 2006 - prodáno
Obrázek

Šamša
Moderátor
Příspěvky: 9543
Registrován: sob črc 10, 2004 23:59
Bydliště: Vysokomýtsko - Choceňsko

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od Šamša » stř črc 19, 2017 22:12

Řeším teď problém mechanika, který koupil před 3 lety další Clip a mrcha stávkuje(před tím mu též začala blbnout), nebo přerušuje spojení, dělá vám to taky, že ta krabička je na 3-3roky?
Laguna II. 2001 1.9dCi Carminat 79kW, čip bmwpower.cz cca 120kW(boost 2bary),
pružiny Eibach (sníženo -5cm), podložky Eibach (rozšířeno +4cm), 366000km

Obrázek
Laguna II. 2003 2.0T Carminat Initiale Paris 120kW, napadeno kutilem domácím, ale pracuje se na tom 198000km
Obrázek

BMW 635csiA 1987 155kW AC Schnitzer 17" 348000km (vytahuju jen za sluníčka a když mám na benál:-)
Obrázek

Nenča
Junior member
Příspěvky: 101
Registrován: úte lis 22, 2011 13:02

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od Nenča » stř črc 19, 2017 22:31

No já viděl Clip dnes poprvý a ze začátku se pořád přihlašel a odhlašel, sekal se a nic nedělal, pak jsme zjistili, že je špatný dotek v USB, tak jsem mu ho musel držet u jedný strany a pak to šlo, ale proti jiným diagnostikám dost složitý a nem3l pro Avantima ani test akčních členů. Na originálku nic moc, i přes to, že těch aut nebylo moc vyrobených.
Renault Avantime 2.2 dCi, 110 kW, 320 Nm, přeprogramován na ECOtuning 120 kW, 382 Nm, r.v. 2002
Obrázek

Renault Megane II hatchback 1.5 dCi, 78 kW, přeprogramován na 100 kW, 307 Nm, r.v. 2006 - prodáno
Obrázek

Uživatelský avatar
Krovak
Senior member
Příspěvky: 1258
Registrován: sob pro 15, 2007 13:49
Bydliště: Hospozín

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od Krovak » čtv črc 20, 2017 18:08

Šamša píše:
stř črc 19, 2017 22:12
Řeším teď problém mechanika, který koupil před 3 lety další Clip a mrcha stávkuje(před tím mu též začala blbnout), nebo přerušuje spojení, dělá vám to taky, že ta krabička je na 3-3roky?
Mě první Clip vydržel necelé dva roky, pak lehl ze dne na den. Reklamace, dostal jsem nový, mám ho něco přes tři roky a od loňska se nedokáže spojit s auty bez multiplexu, nebo s prvními typy multiplexních sítí, viz Kangoo, Clio II. Takže mě čeká třetí sonda, no, moc se mi do ní cpát prachy nechce.
R 21 2.1D ->
R 5 1.0 ->
Safrane 2.2 8v ->
Safrane 2.2 12v,děsně nenažraný auto :-) ->
Laguna 1.9dTi RXE ->
Laguna II 1.9dCi Initiale Paris->
Laguna II 2.0 dCi 127kW, FZS1000 Fazer

magiccz
Starting member
Příspěvky: 40
Registrován: pon srp 08, 2016 21:13

Re: Diagnostika Renault CLIP

Příspěvek od magiccz » pát črc 21, 2017 10:54

Ahoj, dobrý den,
nemá někdo clip v okolí Táborá jsem momentálně na chatě do neděle a potřeboval bych se podívat na moji Lagunu II. Jak tlačí vzduch, podává palivo a zda jsou po výměně vstřiků správně zadané IMA kódy po výměně v servisu. Když jsem jel včera 220Km od domova mi auto dvakrát na dálnici zdechlo.
Děkuji za pomoc
Renault Lagunu II Initiale Paris (G9T) 2,2 dCi 102Kw / 140 HP

Odpovědět

Zpět na „Manuály a schémata & diagnostika“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host